Gelecek Program

My Name Is Happy

Benim Adım Mutlu

Benim Adım Mutlu

Süre: 82’

Benim Adım Mutlu, on dokuz yaşında televizyondaki bir yetenek yarışmasını kazanıp şöhrete yaklaşan Mutlu Kaya’nın hikâyesini anlatıyor. Yarışmayı kazanmasından günler sonra hayatını bir kadın cinayetinde kaybetmekten son anda kurtulan Mutlu hayatta kalır ama bedeni ağır hasar alır ve beynindeki kurşun çıkarılamaz.

Beş yıl sonra hâlâ iyileşme sürecinde olan Mutlu’nun bakıcısı ve kızkardeşi Dilek erkek arkadaşı tarafından öldürülür. Mutlu tüm fiziksel engellere rağmen annesi Hanım, ablası Songül ve kardeşi Hakan’ın desteğiyle kardeşi Dilek için adalet arayışına başlar ve bir yandan sesini yeniden kazanıp şarkıcılığa devam etmek için mücadele eder.

(ENG):

My Name is Happy tells the inspirational story of a Kurdish teenager, Mutlu Kaya, from a remote community in Southeast Turkey. Aged 19, stardom beckoned when she reached the finals of Turkey’s Got Talent. Days later she was shot by a man trying to abduct her. Mutlu survived, but with life-changing injuries and a bullet in her brain.

5 years later, still recovering, the reality of escalating attacks on Turkish women intrudes: her carer and sister Dilek is killed by her boyfriend. Despite her life-changing injuries, Mutlu relentlessly pursues justice for her sister, supported by her ever-present family: mother Hanim, elder sister Songul, and brother Hakan. As Mutlu searches for justice, she also aims to reclaim her voice as a singer.

Ödül Bilgileri:

2023 Krakow Film Festivali - Golden Horn En İyi Uzun Metraj Belgesel

2023 Dokufest Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Festivali - Özel Mansiyon

2023 Krakow Film Festival - Golden Horn Best Feature Lenght Documentary

2023 Dokufest International Documentary and Short Film Festival - Special Mention


FilmDetay

Vizyondaki Filmere Gözatın

Vizyondakiler